WORD FIT. BEN FIT. BLIJF FIT.

Heb je overgewicht, geen fit gevoel, lichamelijke klachten of ben je gewoon op zoek naar een gezondere leefstijl? Dan is dit een programma voor jou!  BenFit is geen dieet, geen hype, geen korte termijnoplossing, maar ‘n ‘lifestyle’. Een lifestyle waarbij je een gezond gewicht hebt en behoudt, geniet van het leven en bruist van de energie.

BENFIT! EET-BEWEEG-ONTSPAN

Eet-Beweeg-Ontspan staat voor de drie pijlers die alles omvatten wat voor jou en jouw lichaam belangrijk is in je ‘nieuwe leven’. Je eet wat op je persoonlijke voedingslijsten staat en je gaat er ook bij bewegen. Je ontwikkelt een fit lichaam, zult gewicht verliezen en je vetpercentage zal dalen. Je leert wat een gezond voedingspatroon is, op jou persoonlijk afgestemd. Je gaat gezond eten volgens de ‘Richtlijnen goede voeding’ en daarnaast ga je tijd maken voor ontspanning.

BENFIT EMOTIE ETEN

Grijp jij vaak naar eten als je onrustig, moe, verveeld, onzeker, verdrietig boos of angstig bent? Of beloon je jezelf vaak met eten na een lange dag, terwijl je eigenlijk weet dat dit niet goed voor je is? Klinkt dit herkenbaar voor je, is de kans groot dat jij een emotie-eter bent. Eigenlijk weet je wel wat een gezond eetpatroon is, maar toch gaat het mis.

Wil jij dit eindelijk leren doorbreken? Met het BenFit leer je stap voor stap hoe je kunt omgaan met gedachten en gevoelens die van invloed zijn op je eetgedrag. Dit gaat gemakkelijker als je weet waarom en hoe je bepaalde dingen doet. Wij gaan je bewust maken van waar je mee bezig bent. Bewustzijn, genieten, ontspannen, gevoel, eigenwaarde, al deze elementen komen aan de orde. Met behulp van de opdrachten en door de stappen die je zet, klim je op naar een volgend level. En het is goed dat je een keer terug valt, fouten horen erbij om beter en sterker te worden. Zonder fouten te maken, kun je niets verbeteren. Jouw verandering zal van binnenuit komen. In jezelf zit de kracht om een blijvende structuur aan te brengen in jouw leven. Wij gaan je helpen die kracht te vinden en te gebruiken.

HOE ZIET HET BENFIT PROGRAMMA ER UIT?

Het programma duurt 12 weken. We starten met een 0-meting waarbij we een weging en een meting doen. We bespreken jouw wensen en ook wat jouw valkuilen zijn en hoe we deze het beste kunnen vermijden. Op basis van de uitkomst stellen we een persoonlijk programma op dat bestaat uit een voedingsschema, recepten, een wekelijkse weging en een wekelijks gesprek met jouw coach. We gaan ook tijd voor bewegen en ontspannen inbouwen. Dat kan bij ons -binnen je consult is hier ruimte voor- of we adviseren je wat je thuis kunt doen. Zolang het maar bij je past. Ben je een emotie-eter? Dan adviseren wij om het BenFit Werkboek aan te schaffen. Tijdens je consult bespreken we de opdrachten uit het boek en hoe je deze ervaren hebt. Ze zullen je motiveren om te veranderen en verder te gaan.

Iedere week bespreken we de voortgang en kijken we samen of er iets bijgesteld moet worden en of je op de goede koers zit.  Door BenFit leer je hoe het lichaam werkt en hoe je het moet onderhouden om fit, slank maar bovenal gezond te blijven. De gepersonaliseerde voedingsschema’s van BenFit zijn gezond en gevarieerd, bevatten lekkere maar eenvoudig te bereiden recepten, houden rekening met de seizoenen en het hele gezin kan mee-eten. En wat je niet eet of niet lust halen we er uit! Ben je vegetariër of ben je gevoelig voor bijvoorbeeld lactose? Ook daar houden we rekening mee!

Nadat je je streefgewicht behaald hebt, gooien wij jou niet gelijk in het diepe maar kun je altijd op ons terugvallen als je het even moeilijk hebt. Maar als je het BenFit programma volledig doorlopen hebt, zou je ons in principe niet meer nodig hebben want gedurende het programma heb jij geleerd wat je moet doen om blijvend op een gezond gewicht te blijven.

 

 

Prijzen Benfit